Fakturor och köp

Vanliga frågor

När kan jag se mina transaktioner i appen?

Du hittar dem direkt i appen och de är tydligt markerade i grått som ”reserverade belopp”. Så snart First Card mottagit transaktionen markeras den i istället som ”ofakturerad”. Beloppet läggs sedan till summan för ofakturerade transaktioner.

Vilka är betalningsvillkoren för First Card-fakturan och när kommer den?

Vilket brytdatum som gäller beror på vad ditt företag har valt för dig, om det är 15 eller 30 dagars betaltid. Om du vill se din faktura och granska alla kortköp innan fakturan förfaller kan du göra detta i First Cards app eller på Mitt Kort Online (inloggad på firstcard.se).

Om du väljer e-faktura via din Internetbank får du fakturan från First Card snabbare än om den skickas med reguljär post.

Hur betalar jag min First Card-faktura om jag befinner mig i utlandet?

När du betalar från ett utländskt konto krävs ett IBAN-nummer: SE 54 9500 0099 6034 4747 0026 och en BIC-kod: NDEASESS. Ange också ditt fakturanummer.

Vad blir det för växelkurs på kortköp gjorda i utlandet?

Växelkursen för en First Card-transaktion sätts en gång per dag på valutamarknaden där Mastercard Europe/Visa är representant för kortutgivare och Nordea.

Ska jag välja lokal valuta eller svenska kronor när jag är utomlands om detta alternativ ges?

För att få den bästa valutakursen ska du alltid välja lokal valuta. Om du väljer svenska kronor i USA tas en extra avgift ut för växlingen och är inräknat i den kurs du får.

Kan jag se mina kortköp och fakturorna online?

Det finns två sätt. Du kan antingen ladda ner First Cards app eller gå in på Mitt Konto Online (inloggad på firstcard.se).

Kan jag få en fakturakopia?

På Mitt Kort Online (inloggad på firstcard.se ) kan du se alla fakturor och transaktioner. Logga in med Mobilt BankID eller med din inloggningskod. Om du har glömt inloggningskoden kan du beställa en ny via inloggningsrutan. Koden skickas till dig per post.

Om du inte loggat in på onlinetjänsterna tidigare kan du ringa kundservice på 0771-40 71 70 så hjälper vi dig att komma igång.

Kan jag använda e-faktura för att betala mina First Card-fakturor?

Om du har First Card med privatbetalningsansvar kan du ansöka om e-faktura via din Internetbank. Fördelen med e-faktura är att du får din faktura snabbt och till din egen dator. Du kan även se kopior av äldre fakturor två år bakåt i tiden.

Följ dessa steg:

• När du loggat in på Internetbanken klickar du dig fram till anmälan om e-faktura och söker efter First Card.

• Ansökningsformuläret ser likadan ut på alla Internetbanker.

• Fyll i alla uppgifter och tryck på Bekräfta.

• Klart! Nästa faktura skickas nu till din Internetbank.

Kan jag få en kopia på ett köpkvitto som jag tappat bort?

Det bästa sättet är att söka i transaktionslistan i appen eller på Mitt Kort Online. Kontakta sedan inköpsstället så kanske de kan ta fram en kvittokopia. Om inte det går kan vi hjälpa dig. Tjänsten kostar 120 SEK och tar cirka 14 dagar.

Varför redovisas inte momsen alltid på alla köp, och varför är den ibland felaktig?

Inköpsstället ansvarar för att redovisa rätt moms och det First Card gör är bara att redovisa den för dig. Momsen på ditt kvitto gäller som redovisningsunderlag vid revision.

Kan jag använda autogiro för att betala min faktura?

För att ansluta ett autogiro till din First Card-faktura måste du fylla i och skicka in en autogiroblankett. Hämta blanketten nedan.

Se också

Hittar du inget svar?
Kontakta oss.

Call

Kundservice

Vardagar kl. 8:00 - 17:00

Vår kundservice finns på plats vardagar för alla slags frågor.

Call

Vill du spärra ditt kort? Annat akut ärende?

Dygnet runt

Efter kontorstid hjälper vi dig med akuta ärenden som att spärra ditt kort eller om du skulle få problem med att betala med kortet. Du ringer kundservice som vanligt och kopplas till 24/7 servicen.