Google Pay

Hur kommer jag igång med Google Pay?

Det tar bara någon minut att ta i bruk Google Pay. Du kan göra det antingen via Google Pay- eller Nordea Wallet-appen i Android-enheter med operativsystemet Lollipop 5.0 eller senare.

Via Nordea Wallet appen

Nordea Wallet är en app där du kan se alla dina Nordeakort och inköp.

Så här lägger du till ett kort i Google Pay via Nordea Wallet:

1. Öppna Nordea Wallet-appen.
  2. Välj ditt kort och klicka på [”Lägg till i Google Pay”]
  3. Följ registreringsstegen så läggs dina kortuppgifter till.
  4. Godkänn villkoren
  5. Hämta appen Google Pay från Google Play
Via Google Pay

Så här lägger du till ett kort i Google Pay:

1. Hämta Google Pay från Google Play och öppna den
  2. Klicka på knappen [”+ Betalningsmetod”] på fliken [”Betalning”] och följ bara instruktionerna.
  3. Godkänn villkoren
  4. Bekräfta registreringen i Nordea Wallet-appen

Hur tryggt är Google Pay?

När du betalar med din telefon i en butik skickar inte Google Pay kortnumret tillsammans med betalningen. Istället får ett virtuellt kontonummer representera dina uppgifter – så dina kortuppgifter förblir skyddade.

Hur betalar jag med Google Pay?

För mindre belopp (under gränsen för kontaktlös betalning) väck telefonen och håll mobilen nära terminalen för kontaktlösa betalningar. För större belopp (över gränsen för kontaktlösa betalningar) måste du låsa upp mobilen och hålla den nära terminalen. Du behöver inte öppna appen.

1. Håll baksidan av mobilen nära terminalen för kontaktlösa betalningar och vänta tills den blå bocken visas.

Betalning i appar:

Med Google Pay kan du betala i hundratals appar utan att behöva ange några betalningsuppgifter. Köp bussbiljett, hämtmat eller konsertbiljetter med ett enkelt litet knapptryck. Sök efter knappen [Köp med Google Pay].

Hur skiljer sig Google Pay från kontaktlös betalning?

Du kan även betala för köp över 50 euro. Lås bara upp mobilen och håll den nära terminalen för kontaktlösa betalningar. Du behöver inte bekräfta betalningen så länge mobilen är upplåst.

Hur vet jag att betalningen gått igenom?

Det syns i terminalen när betalningen har godkänts. När du handlar på nätet får du ett meddelande när betalningen godkänts.

Var och när utförs betalningen?

Dina betalningar registreras på samma sätt som vid kortbetalningar. Köpen visas direkt i appen.