Blippa kortet — First Card - ger dig mer tid till det som är viktigt för ditt företag

Support

Blippa kortet

Är det säkert att betala kontaktlöst?

Kontaktlösa kort använder samma säkra teknologi som alla andra kort med chip och pinkod, med skillnaden att informationen transporteras från kortet till terminalen trådlöst.

Hur fungerar kontaktlösa kortbetalningar?

Du blippar ditt kort vid butikens terminal och köpet är klart.

För köp under 400 kronor behöver ingen PIN-kod anges. För köp över 400 kronor kan du fortfarande blippa, men du behöver ange kortets PIN-kod. Som en extra säkerhet kan du ibland bli ombedd att knappa in din PIN-kod, även om beloppet understiger 400 kronor.

Hur kommer jag igång med kontaktlösa betalningar?

Har du fått ett nytt First Card behöver du göra ett kortköp med chip och pin innan du kan börja använda den kontaktlösa funktionen. När det är gjort kan du lätt blippa kortet!

Hur vet jag att mitt kort är kontaktlöst?

Ditt kort har då symbolen för kontaktlösa betalningar på framsidan.

Kan jag betala kontaktlöst i andra länder?

Du kan betala kontaktlöst över hela världen där möjligheten finns.

Vilka butiker accepterar kontaktlösa betalningar?

Kolla efter symbolen för kontaktlösa betalningar på butikens terminal.

Alla butiker har inte uppgraderat funktionen för att möjliggöra kontaktlösa köp än. Fler och fler butiker ansluter sig löpande till tekniken.

Vad behövs för att kunna betala med Fidesmo klockarmband?

Registrera ditt kort och gör din kortbetalning via klockarmbandet. Läs nedan hur du kommer igång med Fidesmo Pay.

För att kunna aktivera Fidesmo Pay behöver du:

Hur kommer jag igång med Fidesmo klockarmband?

• Ladda ner Fidesmo appen från Google Play Store
  • Ladda ner Nordea Wallet där du verifierar ditt kort för Fidesmo Pay
  • I Fidesmo appen gör du inställningar för kortbetalningar. Gå till att välja tjänst, Mastercard. Fyll i dina kortuppgifter, följ instruktionerna
  • Klart! Nu kan du blippa med ditt klockarmband genom att hålla det nära kortterminalen.