Turvallinen verkkomaksaminen — First Card - Enemmän aikaa yrityksesi tärkeimmille asioille

Tuki

Turvallinen verkkomaksaminen

Yhä useammin ollessasi verkko-ostoksilla sinua pyydetään vahvistamaan korttiostoksesi. Helpoiten vahvistat kortin käytön Nordea ID -sovelluksella.

Moni kauppa pyytää sinua vahvistamaan korttiostoksesi verkossa. Maksupalveludirektiivi (PSD2) ohjeistaa kortin myöntäjää varmistamaan, että maksettaessa kortilla verkossa asiakas tunnistetaan vahvasti. Käytännössä siis kortin myöntäjän tulee tarjota kortin käyttäjälle mahdollisuus vahvaan tunnistautumiseen.

First Card -korteilla vahva tunnistaminen tarkoittaa Nordea ID -sovelluksen tai tunnuslukulaitteen käyttöä, jolloin korttimaksaminen on entistäkin turvallisempaa. Lisävarmuutta saat, kun maksua vahvistaessasi näet logon: Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode) tai Visa Secure (aiemmin Verified by Visa).

Ota käyttöön turvallinen Nordea ID -sovellus

Olemme tuoneet kaikkien kortinhaltijoiden käyttöön Nordea ID -sovelluksen verkko-ostoksien vahvistamiseen. Vaikka et olisi Nordean henkilöasiakas, saat meiltä verkossa tehtävien korttimaksujen tunnistamiseen Nordea ID -sovelluksen.

Näin otat Nordea ID -sovelluksen käyttöön, kun et ole Nordean asiakas, mutta sinulla on First Card -kortti:

1. Lataa Nordea ID -sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta.
  2. Avaa Nordea ID -sovellus ja aloita sovelluksen käyttöönotto nimeämällä käyttäjäprofiilisi sekä valitsemalla maa ja kieli.
  3. Valitse vaihtoehto ’Minulla on ainoastaan Nordean maksukortti’.
  4. Valitse tunnistautumisvaihtoehdoksi oma pankkisi tai mobiilivarmenne, ja tunnistaudu.
  5. Kun tunnistautuminen on onnistunut, sovellus näyttää puhelinnumeron, johon sovelluksen aktivointikoodi lähetetään.
  6. Kun olet saanut aktivointikoodin, syötä se sovellukseen.
  7. Aktivointi on nyt viime silausta vaille valmis. Valitse vielä itsellesi PIN-koodi, jolla jatkossa vahvistat verkko-ostokset. Nordea ID -sovellus on nyt valmiina käyttöön.

Jos et voi ottaa Nordea ID -sovellusta käyttöön, ole yhteydessä asiakaspalveluun turvallisen verkko-ostamisen varmistamiseksi.

First Card -korteilla verkko-ostosten vahvistamistapa on automaattisesti Nordean ID -sovellus. Sovelluksen käyttöönoton lisäksi turvallinen verkkomaksaminen ei vaadi muita toimenpiteitä kortinhaltijalta.

Näin otat käyttöön Nordea ID -sovelluksen

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Näin vahvistat verkko-ostoksesi Nordea ID -sovelluksella, jos olet jonkin muun pankin asiakas

1. Avaa Nordea ID -sovellus.
  2. Syötä Käyttäjätunnus tai henkilötunnus -kohtaan oma henkilötunnuksesi (ppkkvv-xxxx tai ppkkvvAxxxx) ja paina ok.
  3. Syötä itse valitsemasi PIN-koodi.

Näin vahvistat verkko-ostoksesi Nordea ID -sovelluksella, jos olet Nordea pankin asiakas

1. Avaa Nordea ID -sovellus.
  2. Syötä Käyttäjätunnus tai henkilötunnus -kohtaan oma henkilökohtaisen Nordea verkkopankin käyttäjätunnuksesi ja paina ok.
  3. Syötä itse valitsemasi PIN-koodi.