Problem att logga in

Det har lanserat en ny version av Mitt Kort Online denna vecka och vissa användare upplever problem med att logga in. Vi beklagar detta och arbetar för fullt för att lösa problemet. Vi hänvisar till First Card-appen tills problemet är löst.

Support

Pin kod

Jag har glömt min PIN-kod, vad gör jag?

Kontakta oss så skickar vi din nuvarande PIN-kod till dig. Du kan kontakta oss via appen, Mitt Kort Online eller genom att ringa kundservice på 0771-40 71 70

Hur många gånger kan jag ange fel PIN-kod innan kortet spärras automatiskt?

Kortet spärras automatiskt efter tre felaktiga försök i följd under kortets livslängd. De två första försöken kan alltså ha inträffat för längesedan, men de sparas i systemet. Om detta inträffar kontaktar du kundservice på 0771-40 71 70.